Φυσικοθεραπεία Αποκατάσταση

Πόσο σημαντική είναι η επιλογή του σωστού ατόμου (γυμνάστρια-γυμναστή) που θα μας καθοδηγήσει στο Pilates
15/12/2016
Πόσο σημαντική είναι η επιλογή του σωστού ατόμου (γυμνάστρια-γυμναστή) που θα μας καθοδηγήσει στο Pilates
15/12/2016
Show all

Φυσικοθεραπεία Αποκατάσταση

Το τμήμα αποκατάστασης αποτελεί μια σύγχρονη τεχνικά και έμπειρη επιστημονικά μονάδα αποκατάστασης μετατραυματικών και μετεγχειρητικών παθήσεων. Προσφέρει άριστες φυσικοθεραπευτικές υπηρεσίες στο σύνολο των νοσηλευομένων ασθενών των ορθοπεδικών, νευρολογικών, νευροχειρουργικών, πνευμονολογικών, καρδιοχειρουργικών, καρδιολογικών, παθολογικών και υπολοίπων παθήσεων. Προτεραιότητά μας πάντα η παροχή των καλύτερων υπηρεσιών αποκατάστασης –φυσικοθεραπείας, σε στενή συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς.

Στο κέντρο φυσικοθεραπείας μας στη Νέα Ερυθραία, πρωταρχικός μας στόχος είναι αφενώς μεν η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων μιας πάθησης (μυοσκελετική, αναπνευστική, νευρολογική), αφετέρου δε η διερεύνηση και αντιμετώπιση των αιτιών που οδήγησαν στην παραπάνω κατάσταση.

Αυτό επιτελείται με τη συνεκτίμηση των κλινικών εξετάσεων, του λεπτομερούς ιστορικού και της φυσικής εξέτασης του ασθενούς. Η αξιολόγηση και η αποκατάσταση τελικά του ασθενούς γίνεται με τη χρήση ολοκληρωμένων επιστημονικών μεθόδων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν δια χειρών θεραπεία, εργονομία, θεραπευτική γυμναστική, χρήση φυσικών μέσων κ.α. Κάθε ασθενής ανάλογα με το πρόβλημα, το σωματότυπο και τις ανάγκες του συμμετέχει ενεργά στο πλάνο της αποκατάστασης με εξατομικευμένες εργονομικές και θεραπευτικές ασκήσεις, καθώς και με τη χρήση ασκησιολογίου, όταν κρίνεται απαραίτητο, για το χρονικό διάστημα που δε βρίσκεται στο κέντρο.

Έτσι με την επιστημονική βοήθεια των θεραπευτών, την ολοκληρωμένη ενημέρωση και την ενεργή συμμετοχή του ασθενούς στο πρόβλημά του επιτυγχάνεται η πιο γρήγορη επιστροφή του σε λειτουργικές δραστηριότητες και η μείωση των πιθανοτήτων υποτροπής.

Το Φυσικοθεραπευτήριο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα και είδη Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης για πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων σε ειδικές καταστάσεις, καθώς και όλα τα μέσα που από το παρελθόν και την εμπειρία χρόνων έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά και συστήνονται από όλους τους γιατρούς.